طراحی سایت به مجموعه فرآیندهایی گفته میشود که طی آن یک وبسایت به گونهای طراحی و ساخته میشود که پاسخگوی نیازهای کاربران و اهداف کسبوکار باشد. این فرآیند شامل طراحی بصری صفحات وب، چینش و سازماندهی محتوا، و ایجاد قابلیتهای تعاملی است که کاربران میتوانند بهراحتی با آنها ارتباط برقرار کنند.
طراحی سایت چیست؟
طراحی سایت به ساخت و راه اندازی صفحات سایت گفته میشود که معمولا این کار با کدنویسی به زبانهای مختلف برنامه نویسی و یا با استفاده از قالبهای آماده انجام میشود. در آغاز، وبسایتها با استفاده از زبان HTML نوشته میشدند و پس از آن با پیشرفت وب، طراحی با استفاده از جدولهای پنهان در صفحه و زبان HTML منسوخ شد و استفاده از زبان CSS روی کار آمد. به زبانی سادهتر تعریف طراحی سایت عبارت است از ساخت صفحات وب یا ریدیزاین و بهینه سازی سایتهای قدیمی که در بستر اینترنت انجام میشود.
مطلب مرتبط : دوره جامع آموزش طراحی سایت همراه با استخدام
برای طراحی سایت چه ابزارهایی وجود دارد؟
اولین و مهمترین چیزی که برای طراحی سایت نیاز دارید، یک کامپیوتر است. این کامپیوتر یا لپتاپ باید قدرت کافی در اجرای برنامههای گرافیکی و کدنویسی را داشته باشد و تا حد امکان در زمان کار خاموش نشود و یا هنگ نکند که زحماتتان هدر نرود. اگر بخواهید بدانید دیگر ابزارها و مهارتهای اصلی در طراحی سایت چیست، می توان تسلط به زبانهای برنامه نویسی و فریمورکهای مربوطه را نام برد.
طراح سایت کیست؟
طراح وب سایت به کسی گفته میشود که این صفحههای اینترنتی را طراحی میکند. تمام صفحههای اینترنتی از وب سایتهای فروشگاهی گرفته تا شرکتی و شخصی به وسیله طراحان وب سایت ساخته و پرداخته میشوند.
شاید برای شما هم مانند افراد دیگر این سوال پیش آمده باشد که مسیر یادگیری طراحی سایت چیست؟ آیا هرکسی میتواند با گذراندن دوره های یادگیری طراحی سایت در آن موفق باشد؟ ما در این مقاله سعی میکنیم تا حد امکان به سوالات چالشی که در این زمینه وجود دارد پاسخ بدیم و شما را با مهارتها و ویژگیهای شغل طراحی وب آشنا کنیم در پایان متوجه خواهید شد که آیا این شغل مناسب شما هست یا خیر، با روحیات شما سازگاری دارد یا نه! با ما همراه باشید.
مطلب مرتبط : دوره جامع آموزش ادمینی همراه با استخدام
برخی فکر می کنند طراح سایت همیشه به افرادی گفته می شود که از ابتدا تا انتها ساخت یک سایت را به عهده می گیرند اما در واقع اینطور نیست. یا تصور میکنند که طراح وب همان گرافیست است یا طراح وب یک برنامه نویس نیست!
طراح وب بیشتر به طراحی و برنامه نویسی لایه ظاهری سایت میپردازد و برنامه نویسهای دیگر به تولید کد نرم افزاری برای تولید، کنترل و پردازش محتوا که در بخشهای مختلف وب سایت نمایش داده می شود مشغولند.
اهمیت طراحی سایت
در این بخش از اهمیت طراحی سایت در کشورمان صحبت می کنیم.
فعالیت در فضای آنلاین به خصوص در سطح وب، جدیدترین و پرمخاطب ترین چالش این روزهای کسب و کارهای بزرگ و برند در تمامی شهرهای ایران است. شهرهای پرجمعیت تر از قبیل تهران، مشهد، اصفهان و … فعالیت گسترده تری را پیش گرفته اند و با ایجاد بوت کمپ های حرفه ای در حوزه دیجیتال مارکتینگ تلاش می کنند افراد متخصص تری را تربیت کنند. یکی از حوزه های فعالیت در این فضا طراحی سایت است که به عنوان مطمئن ترین راه ارتباطی کسب و کار با مشتری شناخته شده است. از همین رو طراحی سایت در مشهد، تهران، شیراز و دیگر شهرهای بزرگ خواهان زیادی پیدا کرده و بازار کار خوبی را برای فعالان این حوزه فراهم آورده است . ورود به بازارهای دیجیتال جزو جدایی ناپذیر کسب و کارها جهت ارائه خدمات حرفه ای در فضای وب به ساده ترین شکل ممکن است. آنچه که در این مسیر حائز اهمیت است، استفاده از پلتفرم های کاربرپسند و ساده بوده تا بتوان از ظرفیت مشتری موجود در این فضا به بهترین شکل ممکن استفاده کرد. طراحی سایت می تواند به هر کسب و کاری اعتبار و جایگاه ویژه ای به جهت فروش و ارائه خدمات دهد.
لازمه یک طراح موفق شدن، ترکیب مهارت های گوناگون است مثل:
- توانایی استفاده کردن CMS های محبوب مانند وردپرس، جوملا و …
- خلاقیت ذهنی در طراحی بصری سایت
- توانایی انجام به موقع پروژه ها زیرا عدم انجام به موقع پروژه ممکن است باعث نارضایتی کارفرما و رزومه منفی برای طراح شود.
- داشتن درک درستی از قوانین و دستورالعمل های اینترنتی برای دسترسی به وب سایت
- به روز بودن و آگاهی داشتن از آخرین تعییرات تکنولوژیکی و نرم افزاری
- داشتن مهارت های نرم مثل ارتباط خوب گرفتن با کارفرما و صاحبان سایت
- تصمیمگیری در مورد سبک، طرح، فونتها و طرحهای رنگی، نوشتن مطالب و تهیه گرافیک و تصاویر
- آشنایی با اصول سئو در طراحی سایت
- توانایی بیان درست و انتقال دانش به مخاطبین و مشتریان صفحه
- برای تبدیل شدن به یک طراح وب حرفهای، باید برخی از مهارت های مهم و کاربردی خود را ارتقا دهید. از مهم ترین این مهارت ها می توان به مهارت های کد نویسی مثل طراحی سایت با PHP، خلاقیت، سلیقه و … اشاره کرد.
البته امروز با ورود وردپرس و افزونه های قدرتمند آن بازار طراحی سایت ، باعث شده است که روند طراحی سایت تسریع بخشد و آسان تر شود. اما چنانچه میدانید ، داشتن یک سایت در طراحی آن خلاصه نمی شود و شما نیاز به بنر هایی برای صفحه اصلی یا سایر صفحات و لوگو خواهید داشت که همه این موارد را باتیس گرفی برای شما راحت تر کرده است.
بنابر این اگر شما هم میخواهید یک طراح وب سایت حرفه ای بوده و کسب درآمد میلیونی در ماه داشته باشید پیشنهاد ما مجموعه باتیس گرفی می باشد که با شرکت در دوره جامع آموزش طراحی سایت باتیس گرفی شما هر چیزی در رابطه با طراحی سایت لازم است را خواهید دانست علاوه بر آن ، گوگل کنسول را نیز فراخواهید گرفت و در پایان نیز مدرک پایان دوره به شما عطا خواهد شد و در خود وب سایت مجموعه به عنوان برترین طراح سایت همراه با رزومه و نمونه کارهایتان معرفی خواهید شد.