دیزل ژنراتور چیست؟
امروزه دیزل ژنراتور در بین ایرانیان به عنوان برق اضطراری شناخته شده است، زیرا هنگامی که برق شهری شما قطع شده باشد با خرید ژنراتور میتوانید برق مورد نیاز خود را تأمین کنید. در صورتی که بخواهیم به صورت فنی به این دستگاه توجه کنیم، این دستگاه از دو قسمت اصلی یعنی موتور دیزل ژنراتور و آلترناتور تشکیل شده است. این دستگاه با داشتن سوخت دیزل و یا همان گازوئیل میتواند برق را با توانهای مختلفی تأمین کند. فروش ژنراتور با توجه به این توان و هدف تولید ژنراتور صورت میگیرد. در ادامه شما را با این دستگاه بیشتر آشنا خواهیم کرد.
انواع دیزل ژنراتور
امروزه شما میتوانید این دستگاه را در برندهای مختلف در بازار خریداری کنید و به راحتی از آن استفاده کنید. برخی از محبوبترین برندهایی که امروزه افراد خرید ژنراتور خود را با آن برند انجام میدهند میتوان به دوئیتز، ولوو، پرکینس، لوول، استامفورد، مکالته اشاره کرد. در بین این برندهای نام برده دیزلهای ولوو در دسته باکیفیتترین و بهترین نمونههای دیزل ژنراتور به فروش میرسند. لازم به ذکر است تمامی این برندها با توجه به هدفهای خاص و اندازههای مختلف در توانهای متنوع دیزلهای خود را تولید کردهاند. شما میتوانید با توجه به محیطی که قصد دارید این دستگاه را استفاده کنید به سراغ خرید ژنراتور بروید.
کاربرد دیزل ژنراتور
در حالت کلی میتوان گفت این دستگاه فوقالعاده در دو حالت کلی مورد استفاده قرار میگیرد و کاربرد خود را مشخص میکنند. در ادامه کاربردهای این دستگاه را شرح دادهایم:
-
حالت اضطراری
میدانیم که امروزه مرکزها و صنایع زیادی به وجود آمدهاند که به صورت دائم نیازمند به تأمین برق و جریان برق خواهند بود و در صورت نبود این برق و یا قطعی ناگهانی خسارتهای بسیاری به وجود خواهد آمد. برخی از این اماکن میتوان به بیمارستانها، فرودگاهها، مکانهای عمومی، برج مسکونی، ساختمانهای تجاری و... اشاره کرد. با خرید ژنراتور میتوان این مشکل را به راحتی بر طرف کرد.
-
مکانهای فاقد انرژی برق
امروزه فروش ژنراتور در منطقههایی که انرژی برق و یا برق شهری در آن وجود ندارد نیز روز به روز در حال افزایش میباشد. به عنوان میتوان به استفاده از این دستگاه در پروژههای ساخت و ساز، خطهای انتقال گاز، صنایع کشتیرانی، صنایع نفت و گاز، معادن و... اشاره کرد.
ساختار دیزل ژنراتور
به صورت میتوان گفت دیزل ژنراتور عملکرد خود را بر پایه قانون پایستگی انرژی گذاشته است. به زبان سادهتر در این دستگاه نه انرژی میتواند تولید شود و نه میتواند از بین برود؛ بلکه از یک نوع به نوع دیگری تبدیل خواهد شد. این دستگاه انرژی شیمیایی خود که همان سوخت دیزل است را بر اساس احتراقهای موجود به انرژی گرما و نیرو تبدیل خواهد کرد. این نیرو در به عنوان انرژی مکانیکی شناخته میشود و باعث میشود که آلترناتور دستگاه به چرخش درآید. چرخش این بخش باعث ایجاد برق میشود. هنگام خرید ژنراتور بهتر است با اجزای تشکیل دهنده انواع دیزل ژنراتور آشنایی داشته باشید:
- منبع تغذیه
- موتور دیزل
- سیستم سوخت
- رگلاتور ولتاژ
- سیستم خنک کننده و خروجی
- سیستم روغن کاری
- صفحه کنترل
- شارژ باطری
- قالب مونتاژ اصلی
- مخزن سوخت
- فیلتر سوخت
- آلترناتور
اصول عملکرد دیزل ژنراتور
امروزه نام دیگر این دستگاهها به عنوان موتور برق نیز شناخته شده است و عمدتاً در مکانهایی که شبکه برق و یا برق شهری وجود نداشته باشد مورد استفاده قرار میگیرد. لازم به ذکر است این دستگاه را در مکانهایی که به صورت دائم نیازمند به برق هستند نیز میتوانید مشاهده کنید. به صورت کلی عملکرد این دستگاه در 4 مرحله زیر خلاصه شده است:
- مرحله مکش
- مرحله تراکم
- مرحله احتراق
- مرحله تخلیه
مزایای خرید دیزل ژنراتور
شما با داشتن یک دیزل مناسب و با توجه به نیاز خود میتوانید از مزیتهای بسیاری که دارد بهرهمند شوید. مزیتهای بی شماری که این دستگاه دارد باعث شده است که صاحبان کسب و کار به خرید این دستگاه فکر کنند. در ادامه برخی از اصلیترین مزیتهای این دستگاه را برای شما شرح دادهایم:
- سوخت مصرفی کمتر در مقایسه با موتورهای بنزینی
- اقتصادی مقرون به صرفه
- استهلاک کمتری نسبت به موتورهای دیگر
- عمر مفید بیشتر نسبت به موتورهای بنزینی