پایدارسازی گود:
اجرای پروژه های عمرانی دارای مراحل بسیاری است. یکی از مهم ترین و کلیدی ترین بخش ها در اجرای یک پروژه عمرانی، اجرای عملیات پایدارسازی گود است. در چند سال اخیر پایدارسازی گود و عواقب ناشی از عدم اجرای صحیح و به موقع آن منجر به ریزش دیواره های گود و ساختمان های بسیاری شده است، که این موضوع سبب خسارت های فراوان جانی و مالی شده است. به همین دلیل، نگاه عموم مردم به اجرای عملیات پایدارسازی گود با تردید بسیاری است که موجب حس نا امنی در آن ها می شود. در سال های اخیر به کمک طراحی دقیق و اجرای فوق العاده شرکت های فعال در زمینه پایدارسازی گود، این حس عدم امنیت به طور محسوسی کمرنگ شده است. شرکت های فعال در این زمینه، با تکیه بر تخصص و تجربه نیروی انسانی متبحر خود، توانستند تا حد قابل قبولی به پیشبرد پروژه های عمرانی در حوزه پایدارسازی گود بپردازند و نگاه منفی جوامع نسبت به اجرای این گونه پروژه ها را از خاطر آن ها بزدایند. پایدارسازی گود امروزه جز جدایی ناپذیر پروژه های عمرانی اعم از مسکونی، تجاری و اداری است. در شهرهای پر جمعیت همانند تهران، وجود چند پارکینگ برای هر واحد مسکونی بسیار ضروری و مورد نیاز است. از همین رو، نیاز به احداث طبقات منفی بیشتر که کاربری پارکینگ دارند رو به افزایش است. با وجود طبقات منفی بیشتر، گود ساختمان ها عمیق تر شده که در نهایت منجر به اجرای عملیات پایدارسازی گود می شود.
تخریب ساختمان:
امروزه برای اجرای بسیاری از ساختمان ها، نیاز به تخریب ساختمان قدیمی قبلی و اقدام برای احداث و ساخت سازه ای جدید است. به این منظور تخریب ساختمان را می توان ابتدایی ترین مرحله برای شروع یک پروژه عمرانی دانست. فرآیند تخریب یک سازه به طرق مختلفی صورت می پذیرد، از جمله تخریب به کمک انفجار و یا تخریب دستی توسط نیروی انسانی ماهر. در تخریب به کمک نیروی انفجار نیاز به مواد منفجره وجود دارد، که تهیه و استفاده از آن در بسیاری از موارد دشوار و حتی غیر ممکن است. از طرفی دیگر استفاده از مواد منفجره در محیط های شهری با محدودیت های بسیاری همراه است. از همین رو، استفاده از کارگران ماهر جهت تخریب دستی سازه، خصوصا در ایران تنها گزینه موجود است. فرآیند تخریب یک ساختمان یکی از پر خطر ترین مراحل در اجرای یک پروژه عمرانی است، که بیشترین خطر آن معطوف به تیم اجرایی فعالیت تخریب ساختمان است. تخریب یک ساختمان دارای اصول بسیاری است که در صورت عدم رعایت آن، نیروی انسانی فعال در این زمینه با خطرات بسیاری مواجه خواهند بود. در صورت تخریب ساختمان به صورت غیر اصولی، امکان از دست رفتن جان کارگران فعال در زمینه تخریب وجود دارد. با تخریب غیر اصولی این خطر وجود دارد که ساختمان به صورت یکباره تخریب شده و یا حتی به داخل معابر ریخته شود که سبب خطرات بسیار برای مردم خواهد شد. فرآیند تخریب باید به صورت کاملا مهندسی و با توجه به نقاط ضعف هر سازه و به دور از هر گونه عجله صورت پذیرد.
سازه نگهبان:
به منظور اجرای عملیات پایدارسازی برای دیواره های یک گود، نیاز به اجرای سازه نگهبان است. مجموعه روش هایی که برای اجرای سازه نگهبان برای دیواره های یک گود انجام می شود، بسیار متنوع و متفاوت است که بر اساس عوامل متعددی، بهترین روش برای هر پروژه انتخاب می شود. بهترین روش اجرای سازه نگهبان برای هر پروژه پایدارسازی گود، همیشه ارزان ترین و یا سریع ترین روش نیست. به عبارت دیگر، عوامل محدود کننده هر پروژه مثل نوع خاک محل پروژه، رضایت یا عدم رضایت مالکین ساختمان های مجاور و یا عمق کف گود، مواردی هستند که در تشخیص بهترین روش اجرای سازه نگهبان کمک می کنند. روش هایی که امروزه به منظور اجرای سازه نگهبان در ایران مرسوم هستند، استفاده از روش هایی همچون انکراژ تزریقی (مهاری)، نیلینگ (میخ کوبی)، استرات (مهار متقابل)، سازه نگهبان خرپایی، سپرکوبی و دیوار دیافراگمی است. در تمام روش های مذکور به عنوان سازه نگهبان، طراحی و اجرای دقیق و درست، در عملکرد مناسب این روش ها بسیار مناسب است. بهترین روش ها جهت پایدارسازی گود، بدون طراحی و اجرای دقیق و درست، محکوم به شکست هستند. استفاده از استانداردهای بالا، مصالح با کیفیت مناسب و نیروی کار ماهر، سبب انجام مناسب فرآیند پایدارسازی گود می شود. امروزه سازه های نگهبان سبب افزایش امنیت دیواره های گود شده و حس آرامش در بین مهندسین پروژه و همچنین ساکنین ساختمان های مجاور می شود. لازم به ذکر است، که نحوه اجرا و روش های پایدارسازی گود با توجه به موقعیت جغرافیایی و اقلیم هر منطقه می تواند بسیار متفاوت باشد.