با رعایت این توصیه ها از گرمای تابستان مصون بمانید
با توجه به تابش مستقیم نور خورشید در تابستان، قرار گیری بیشتر در سایه، پوشیدن لباس مناسب و استفاده از ضد آفتاب راهکارهای مهمی برای مصون ماندن از اثرات گرما و آفتاب محسوب میشوند.
گروه سلامت خبرگزاری فارس: این روزها گرمای هوا در بسیاری از نقاط کشور طاقت فرسا و آزار دهنده شده است و هرکس سعی دارد در این روزهای گرم خود را به طریقی در معرض هوای خنک قرار دهد. عدهای بار سفر بسته و به نقاط خنک مسافرت میکنند و عدهایی نیز سعی دارند تا حد امکان از خانه به ویژه در ساعتهای میانه روز خارج نشوند.
اما بسیاری افراد به علت شرایط شغلی خود مجبور به رفت و آمد در ساعات گرم روز هستند.این حضور در شرایط هوای گرم مشکلاتی به دمبال دارد که گرما زدگی و کلافگی از مهمترین عواقب این حضور است.
گرمازدگی موقعیتی حادّ و تهدید کننده زندگی است که در این حالت، سیستم تنظیم کننده دمای بدن، به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت در هوای گرم یا تولید بیش از حدّ گرما در بدن و یا وجود هر دو حالت، از کار میافتد.در حالت گرمازدگی بدن نمیتواند گرمای اضافی خود را دفع کند؛ در نتیجه دمای بدن خیلی افزایش مییابد که میتواند اندامهای اصلی را تخریب کند.
علائم گرمازدگی و درمان گرمازدگی
علائم گرمازدگی متنوع است ؛ به طوری که بر اثر بروز چنینی حالتی پوست خشک و داغ میشود.تنفس کوتاه و سریع شده و نبض سریع و ضعیف میشود.همچنین افزایش دمای بدن به بیش از 40 درجه رسیده و فرد دچار سردرد، گرفتگی عضلات، گشادی مردمک چشم ضعف و خستگی، کشیدگی و درد عضلات، استفراغ و تهوع، پوست رنگ پریده و چسبناک شده؛ ضمن اینکه سرگیجه، ضعف و غش، ادرار زرد تیره یا نارنجی و سردرد و اسهال از جمله نشانههای دیگر گرما زدگی است.
همچنین در نتیجه بروز گرما زدگی در فرد، علائم روحی و روانی فرد را در بر میگیرد؛ به طوری که فرد گرمازده سخنان بی ربط گفته و گیجی، رفتار پرخاشگر، آشفتگی و هیجان، توهم، بی حالی، رخوت و بی حسی و حتی در برخی موارد تشنج به همراه دارد.
اولین اقدام، کاهش هر چه سریع تر دمای بدن فرد است.
متخصصان پزشکی برای در امان ماندن از گرما زدگی و جلوگیری از آفتاب سوختگی توصیههای خاصی دارند.نور خورشید در کنار مزایایی که دارد سبب آسیبهای پوستی نیز می شود؛ به طوری که اشعههای موجود در نور خورشید می توانند بعضا آسیبهای جبران ناپذیری به پوست وارد کنند.
اشعههای نورخورشید را بشناسید
اشعه ماورا بنفش (UV) شکلی از تابش غیریونیزان است که توسط خورشید و منابع مصنوعی مانند دستگاههای سولاریوم ساطع میشود. در حالی که فوایدی از جمله تامین ویتامین D برای افراد دارد، اما میتواند برای سلامتی نیز خطراتی ایجاد کند.
اشعه ماورا بنفش بر اساس طول موج آنها به سه نوع اصلی تقسیم میشود: فرابنفش A(UVA)، ماوراء بنفش B(UVB) و فرابنفش C(UVC). تقریباً تمام اشعه ماورا بنفش که به زمین میرسد UVA است و مقداری هم اشعه UVB. نکته قابل توجه اینجاست که اشعه UVA و UVB هر دو میتوانند بر روی سلامت ما اثرگذار باشند، اما UVA عمیق تر به پوست نفوذ می کند و در طول سال ثابت تر است.
مزایای جذب اشعه ماورا بنفش
تولید ویتامین D، ویتامینی که برای سلامت انسان ضروری است
ویتامین D به بدن در جذب کلسیم و فسفر از مواد غذایی کمک میکند و به رشد استخوانها کمک میکند. سازمان بهداشت جهانی 5 تا 15 دقیقه قرار گرفتن در معرض نور خورشید را 2 تا 3 بار در هفته توصیه میکند.
خطرات
«آفتاب سوختگی» به دنبال قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید و اشعه ماورا بنفش در مدت زمانی کوتاه است؛ این عارضه پیری زودرس و سرطان پوست را به دنبال دارد.در صورت عدم استفاده از محافظ چشم، قرار گرفتن در معرض اشعه ماورا بنفش خطر ابتلا به بیماریهای چشم را افزایش میدهد.
قرار گرفتن بیش از حد در معرض اشعه ماورا بنفش میتواند منجر به مشکلات جدی سلامتی از جمله ابتلا به سرطان شود.
هرکسی میتواند میزبان اثرات مخرب اشعه ماورا بنفش برای سلامت خود باشد
افرادی که؛
زمان زیادی را زیر نور خورشید بگذراند یا دچار آفتاب سوختگی شوند
پوست، مو و چشمهای رنگ روشن دارند
برخی از انواع داروهای خوراکی و موضعی مانند آنتی بیوتیکها، قرصهای ضد بارداری و محصولات بنزوئیل پراکسید و همچنین برخی از لوازم آرایشی که ممکن است باعث افزایش حساسیت پوست و چشم به UV در انواع پوست شود را مصرف میکنند.
یکی از اعضای خانواده آنها مبتلا به سرطان پوست باشد
بالای 50 سال سن دارند
چگونه از سلامت خود محافظت کنیم؟
در سایه بمانید (به ویژه در ساعات نیمروز)
لباسهایی بپوشید که بازوها و پاهای شما را بپوشاند.
برای سایه انداختن صورت، سر، گوش ها و گردن از کلاه لبه پهن استفاده کنید.
از عینکهایی استفاده کنید که اشعههای UVA و UVB را مسدود میکند.
برای محافظت در برابر UVA و UVB از کرم ضد آفتاب با فاکتور محافظت در برابر آفتاب (SPF) 15 یا بالاتر استفاده کنید.
از برنزه شدن با دستگاه سولاریوم خودداری کنید. این روش برنزه کردن به ویژه برای کاربران جوان خطرناک است. افرادی که در دوران نوجوانی یا اوایل بزرگسالی دستگاه سولار را برای برنزه شدن انتخاب میکنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به ملانوم (نوعی سرطان پوست) هستند.
پایان پیام/
بدون دیدگاه