زاکانی: تاکنون در ۳۶ مرحله دست به پاک‌سازی ابنیه غیرقانونی زده‌ایم

شهردار تهران با بیان اینکه شهرداری برای مبارزه با فساد در حوزه شهرسازی عزم جدی دارد، گفت: تاکنون در ۳۶ مرحله دست به پاک‌سازی ابنیه غیرقانونی زده‌ایم و در برخی موارد طی یک روز ۱۷۰ واحد مسکونی تخریب شده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس،علیرضا زاکانی شهردار تهران در حاشیه مراسم بزرگداشت روز خبرنگار که امروز در میدان مشق برگزار شد، به حادثه ریزش ساختمان در خلازیر اشاره کرد و گفت: در این حادثه 5 نفر جان باختند.

وی با بیان اینکه تهران نابسامانی‌های زیادی دارد، گفت: ساختمان‌های ناایمن در تهران داریم و همچنین وجود این ساختمان‌ها در منطقه 19 که زمین‌های ذخیره و موقوفه وجود دارد، زیاد است.

زاکانی با تاکید بر اینکه ما میراث‌دار بی‌توجهی گذشتگان به ساخت و سازهای غیرمجاز هستیم، گفت: در مبارزه با ساخت‌وسازهای غیرقانونی ۳ ضلع فراجا، شهرداری و قوه قضائیه فعال هستند.

به گفته شهردار تهران، اتفاقات تلخ سال گذشته به درگیری نیروهای فراجا منجر و شرایط را برای سودجویان فراهم کرد تا به صورت غیرقانونی ساختمان‌های خود را در این مناطق و در میان سایر بناها بسازند.

شهردار تهران با بیان اینکه عزم جدی برای مبارزه با فساد در شهرسازی داریم، گفت: هر بار نیز برای تخریب ساختمان‌ها به مناطق مختلف مراجعه کردیم نیروهای شهرداری آسیب دیدند و تاکنون ۶۰ مجروح در تخریب‌های مختلف داشته‌ایم.

زاکانی گفت: با عزم مجموعه فراجا، قوه قضائیه و شهرداری تهران پاک‌سازی ساختمان‌های غیرقانونی آغاز و تاکنون در ۳۶ مرحله دست به پاک‌سازی ابنیه غیرقانونی زده‌ایم و در برخی موارد طی یک روز ۱۷۰ واحد مسکونی تخریب شده است.

وی در ادامه به جزئیات حادثه خلازیر اشاره کرد و گفت: در رابطه با این حادثه شهرداری تهران میدان‌دار نبود و کمک‌کار مجموعه‌های دیگر بود؛ همچنین در تخریب‌های پیشین عملیات به وسیله خود مجموعه شهرداری انجام می‌شد اما این بار از ظرفیت پیمانکار استفاده کردیم.

به گفته زاکانی، در ۳۵ مورد تخریب قبلی هیچ تلفاتی نداشتیم، در مورد اخیر هم قبل از انعقاد قرارداد صلاحیت علمی پیمانکار توسط شهرداری صحت‌سنجی شده بود، اما سستی بیش از اندازه ساختمان‌های موجود در منطقه خلازیر حادثه‌ساز شد.

وی با اشاره به اینکه تخریب ساختمان‌ها پیچیدگی زیادی دارد و نمی‌توان از یک روش ثابت برای انهدام تمام بناها استفاده کرد، گفت: به همین جهت قبل از تخریب دست به آنالیز ساختمان‌ها می‌زنیم و گاهی مطالعات لازم برای تخریب یک بنا تا ۴۰ روز طول می‌کشد.

شهردار تهران اضافه کرد: سال گذشته با استفاده از ابزار کمیسیون ماده ۵ اقدام به تصویب طرح تفصیلی برای سامان‌دهی وضعیت منطقه ۱۹ کردیم. از این به بعد بناهایی که به لحاظ استحکام تاییدیه سازمان نظام مهندسی را دارند و ساخت آنها ذیل طرح تفصیلی تعریف می‌شوند، مجوز ساخت‌شان مورد تایید قرار می‌گیرد و سایر بناها از نظر ما غیرقانونی است و باید تخریب شوند.

پایان پیام/ ت ۵۵

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید