آسانسور وسیله دارای کابین برای حمل کردن بار و مسافر در مکان های مختلف مانند ساختمان، کشتی و یا محل های دیگر که به طور عمودی جابه جا می کند. در ادامه دو نوع از آسانسورها به طور مختصر توضیح داده ایم:
آسانسور کششی
آسانسور کششی یکی از قدیمی ترین آسانسورهایی ست که توسط آلیشا اوتیس اختراع شده است. آسانسورهای کششی مانند آسانسورهای دیگر دارای کابین،وزنه،نیروی محرکه،سیم بکسل آسانسور، تابلو فرمان و غیره می باشند. ابن آسانسورها در نوع نصبشان به انواع مختلفی تقسیم می شود که به برخی از آن ها می پردازیم. آسانسور های کششی در یک مبحث مشترک هستند و آن دارا بودن قاب وزنه است که مانند الاکلنگ با حرکت در کنار کابین آسانسور سبب حرکت کابین می شود. آسانسورهای کششی نیز به سه دسته تقسیم می شوند که در ادامه به آنها اشاره کرده ایم.
آسانسور روملس
به این نوع آسانسور، بدون موتورخانه می گویند، موتور آن داخل چاهک قرار دارد و به جای آسانسورهای قدیمی و سنتی جایگزین شده است. نصب سریع آسانسور، انجام سرویس راحت، صرفه جویی در مصرف برق، کم بودن صدای ترمز و سازگاری با محیط زیست و کوچک بودن قطعات از مزایای آسانسور روملس می باشد.
آسانسور کششی گیربکس
این مدل از آسانسورها با گیربکسی که به موتور متصل می باشد و چرخی که باعث حرکت سیم بکسل می شود به حرکت در می آید. سرعت این نوع به 1.7 تا 2.5 متر بر ثانیه می رسد و حداکثر مسافتی که طی می کنند 76 متر است. از این آسانسورها برای ساختمان هایی با ارتفاع کم استفاده می شود، حداکثر وزنی که این آسانسورها می توانند تحمل کنند 13600 کیلوگرم می باشد. هزینه نصب آسانسور کششی گیربکس دار نسبت به گیرلس کمتر است.
آسانسور کششی گیرلس
این نوع آسانسور گیربکس ندارد و با سرعت 2.53 متر به حرکت در می آیند. در این آسانسورها سیم بکسل به بالای کابین آسانسور وصل و به دور فلکه پیچیده شده که باعث به حرکت درآوردن آسانسور می شود.
آسانسور هیدرولیکی
این نوع آسانسور با نیروی فشار روغن کار می کند و نسبت به آسانسورهای کششی فضای کمتری را اشغال می کنند و نیازی به موتورخانه نیست. برای مکان هایی که طول مسیرشان کم و نیاز به ظرفیت بالا دارند از این نوع آسانسور استفاده می شود. جک و پاوریونیت تامین کننده نیروی محرکه آسانسور هیدرولیکی می باشد. کارکرد این آسانسورها یه طوری ست که با فشاروارد کردن به روغن، نیروی رانش تشکیل می شود و به جک های هیدرولیکی انتقال و باعث به حرکت درآوردن آسانسور می شود.
سیستم محرکه آسانسورهای هیدرولیکی به دو نوع مستقیم و غیر مستقیم تقسیم می شود، در سیستم مستقیم برای جا به جا کردن کابین، جک مستقیم به یوک کابین وصل می شود و در سیستم غیر مستقیم، جک با حرکت سیم بکسل اتصال شده به یوک کابین باعث جا به جا کردن آن می شود.
کاربرد آسانسور هیدرولیکی
ساختمان های مسکونی که تعداد طبقات آن ها دو الی پنج طبقه می باشد.
کلینیک ها، ساختمان های بهداشتی و بیمارستان های کوچک که حداکثر سه طبقه دارند.
آسانسورهای خانگی که با برق تک فاز کار می کنند.
در پارکینگ های طبقاتی کوچک و بزرگ می توانند از این آسانسورها استفاده کنند.
منبع: اجاره ویلا رنتی جا