احتمالا در انتخاب میان دو تا از رایجترین مدلهای آسانسور برای ساختمان خود ماندهاید. مقایسهی این دو نوع به شما کمک میکند تا متوجه شوید کدام یک مناسب کاربری که برای آن در نظر دارید خواهد بود. چون همانگونه که احتمالا خودتان نیز میدانید، آسانسورها از کارآییهای مختلفی همچون حمل مسافر، حمل انواع بارها مانند خودرو، قطعات صنعتی بزرگ و... را برخوردارند. با توجه به نوع کاربری که برای این آسانسورها در نظر دارید با آگاهی از مزایا و معایب هر یک پی خواهید برد که کدام مناسب کسب و کار یا آپارتمان شما خواهد بود. در ابتدا به معرفی آسانسور کششی و هیدرولیکی به صورت جدا همراه با مزایا و معایب آنها میپردازیم. برای خرید تجهیزات آسانسور در تهران می توانید به سایت www. zarinasansor.com مراجعه کنید و یا با شماره های 09121716159 و 09190199135 تماس بگیرید.
آشنایی با آسانسور هیدرولیکی
حرکت آسانسورهای هیدرولیکی توسط تحت فشار قرار گرفتن یک مایع هیدرولیک درون سیستم آن خواهد بود. این مایع معمولا به شکل روغن است که طی فرایندهای مکانیکی آسانسور سبب بالا و پایین رفتن آن میشود. کارکرد این آسانسورها به این گونه است: آسانسور هیدرولیکی تشکیل شده از یک سیستم پمپ برقی میباشد، به این صورت که برای بالا بردن کابین، مایع درون پمپ برقی توسط یک پیستون روان تحت فشار قرار میگیرد و برای متوقف شدن کابین دریچه سوپاپ بسته شده و مایع درون سیلندر باقی میماند. در این عصر این نوع آسانسور طرفداران بسیار بیشتری را در کشورهای پیشرفته به خود جذب کرده است.
مزایای آسانسور هیدرولیکی
- جایگاه موتورخانه: نصب این آسانسور دست کارشناس را برای انتخاب جایگاه پاوریونت بسیار بازتر میکند و نیازی نیست حتما جایگاه آن مانند موتورخانه بالای چاه آسانسور قرار داشته باشد. پاوریونت که به مجموعه قطعات سازنده آسانسور هیدرولیک گفته میشود، میتواند در مجاورت چاه یا در فاصلهی بیشتر از کابین در پایینترین قسمت اجرا شود.
- جابهجایی نرمتر: دیگر ویژگی آسانسور هیدرولیک در استفاده کم صدا و حرکت نرمی است که ارائه میدهد. این ویژگی سبب شده در مکانهایی چون ساختمانهای تجاری و اداری که وجود نظم بسیار اهمیت دارد، کاربری ویژهای داشته باشد.
- ایمنی بالا، هزینه کم: داشتن امنیت در اجرا و نصب هر آسانسور بیشترین اهمیت را داراست. کارآیی آسانسور چه مسافربری باشد و چه حمل بار بسیار مهم است که قابلیتهایی را ارائه دهد که در ایمنی هر چه بیشتر ثابت شود.
- گزینهای مناسب برای حمل بار: آسانسورهای باربر که وظیفهی جابهجایی قطعات سنگین را به عهده دارند معمولا به گونهای طراحی میشوند که حرکتی آهسته داشته باشند. در این زمینه آسانسوهای هیدرولیک بسیار قابل اطمینان عمل میکنند.
معایب آسانسور هیدرولیک
- سرعت کم: این آسانسورها در مقایسه با دیگر مدلها سرعت کم تا متوسطی دارند.
- حساس به دما: روغن درون سیستم با کاهش دما غلیط و با افزایش آن رقیق میشود که تاثیراتی را بر کارکرد آسانسور خواهد گذاشت.
- ظرفیت کابین: شاید بتوان این مورد را در معایب جا داد، با افزایش وزن بار سرعت حرکت آسانسور تحت تاثیر قرار گرفته و کندتر میشود.
- نامناسب برای ساختمان بلند: آسانسور هیدرولیک مناسب ساختمانهای کم ارتفاع است.
آشنایی با آسانسور کششی
آسانسور کششی رایجترین استفاده را در کشور ما دارد. یکی از ویژگیهایی که آن را نسبت به هیدرولیک برتر میسازد سرعت بالای او در حرکت است. همچنین کارآیی این آسانسور هم برای ساختمانهای پر ارتفاع و هم کم ارتفاع مناسب خواهد بود. آسانسور کششی قطعات زیادی دارد که هر کدام با یکدیگر به طور همزمان در ارتباط هستند. سیمی که وظیفهی بالا و پایین بردن کابین را داراست از یک سو به کابین و از سوی دیگر به یک وزنه متصل است که تعادل وزنه و وزن کابین باعث سرعت بیشتر در حرکت آن میشود.
مزایای آسانسور کششی
- تعمیر و سرویس راحت: به دلیل تولید شدن قطعات این آسانسور در کشور دسترسی به آن نیز راحتتر است که راحتی در تعمیر و سرویس آسانسور را به همراه دارد. در نتیجه نیز هزینههای سرویس به صرفهتر خواهند بود.
- سرعت در حرکت: به دلیل پیچیدگی کمتر آسانسور کششی نسبت به هیدرولیکی، سرعت در حرکت این آسانسور بیشتر است.
- نصب سادهتر: مدت زمان و انرژی مورد نیاز برای نصب آسانسور کششی کم است و به آسانی صورت میپذیرد.
- مناسب هر ارتفاعی: آسانسور کششی بالعکس هیدرولیکی، برای ساختمانهایی با ارتفاع بلند نیز کاملا مناسب هستند.
معایب آسانسور کششی
- محل موتورخانه: آسانسورهای کششی نیاز به فضایی بزرگ برای جایگیری موتورخانه دارند.
- فضای زیاد: در مقایسه با آسانسور هیدرولیک فضای بیشتری را اشغال میکنند.
- دارای صدا: مانند آسانسور هیدرولیکی بی صدا در کارکرد خود نیستند.
- حرکت غیر نرم: در شروع جابهجایی، حرکت و ایستادن نرم عمل نمیکند و دارای تکانهای خفیف و جزئی است.
جمع بندی
نمیتوان گفت که به طور کلی انتخاب کدام یک از این دو مدل آسانسور برای نصب و استفاده مناسب است. قصد داشتیم با ذکر مزایا و معایب آسانسور کششی و هیدرولیکی، آگاهی لازم برای انتخاب مناسب محل مورد نظر را به شما بدهیم. چرا که هر کدام از این دو کارآیی متناسب با مکانهای مختلفی همچون کارخانهجات، ساختمانهای مسکونی، تجاری، اداری و... دارند و تنها باید به انتظاراتی که از آنها داریم نگاه کرده و مناسبترین گزینه را با آن معیارها انتخاب نماییم.
محتوای فوق به درخواست شرکت زرین آسانسور در این سایت منتشر شده است و جنبه تبلیغاتی دارد. سایت آسان بران محتوای فوق را تایید یا رد نمیکند در صورت هر گونه سوال فقط با شماره ۰۹۱۹۰۱۹۹۱۳۵ تماس بگیرید.